Forum ligi
Nie jesteś zalogowany na forum.
Cześć. Mam 2 sprawy, a raczej propozycje
1. Z tego co się orientuję to Zwycięzca Ligi dostaje tylko (i aż ) Tytuł Mistrza. Brakuje mi takiego namacalnego dowodu zwycięstwa w Lidze. W związku z tym proponuję aby Nagrodą taką był Puchar Przechodni (jak w NBA) przekazywany co rok najlepszemu GM-owi. Na podstawie takiego pucharu jest ok 9-12 miejsc na tabliczki, czyli co roku można by dołożyć tabliczkę z sezonem, logo klubu i imieniem i nazwiskiem GM. Przez rok Zwycięzca trzyma puchar u siebie na honorowym miejscu (mam nadzieję) , a w maju przesyła go do nowego zwycięskiego GMa.
Orientacyjny koszt ok 50-60 cm Pucharu to ok. 300-350 zł, tabliczka kosztuje 2-3 zł. Wychodzi po 10-12 zł na GMa.
Jeżeli pomysł by Wam się spodobał to mogę się tym zająć. Taki Puchar byłby fajnym dowodem historii naszej Ligi.
2. Co roku przed startem sezonu jest sporo przepowiedni i wróżenia kto zdobędzie podstawowe nagrody, kto będzie najlepszy w tankowaniu itd. Może też zrobimy coś takiego przed startem nowego sezonu?
- Typowanie kto zdobędzie podstawowe nagrody (w realnej NBA): MVP, DPY, 6th Man, MIP, Król strzelców, COY, Rookie of the Year, GM of the Year? To są typowe ponadto mogą być: np. Który trener jako pierwszy straci robotę ?
- Typowanie kolejności w konferencjach na koniec sezonu zasadniczego. Za każdą pomyłkę 1 pkt karny (np. LAL - 1 a bedzie 5 =4 punkty karne. Kto ma najmniej punktów wygrywa. Od paru lat bawimy się w takie prorokowanie w grupie znajomych i mamy dużo śmiechu z tego jak trudno w październiku wytypować to co skończy się w kwietniu.
Zwycięzcy przyznajemy tytuł "Wróżbita Roku"?
Co o tym sądzicie?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
GM Sacramento Kings
Bardzo fajne pomysły, chętnie się dorzucę do kosztów pucharu, jak i zagram w typowanie przedsezonowe.
Dallas Mavericks
Popieram
@stanpaluch
#RipCity
za
Super inicjatywa!
Denver Nuggets
#MileHighBasketball
Twitter: @vitekyoo
Super, jestem za
GM Celtics
Puchar spoko, tylko tabliczki trzeba dawać od pierwszego sezonu, czyli od 2018-19.
#naniesionewbazie
Za.
ZA.
Bardzo fajny pomysł. Jestem za.
Widzę tylko problem, jak ktoś aktualnie posiadający puchar wypisze się z ligi i nie będzie możliwości odzyskania.
Puchar spoko, tylko tabliczki trzeba dawać od pierwszego sezonu, czyli od 2018-19.
Też spoko. Trzeba tylko wyłączyć sezon 2020/21, bo covid i to nie był prawdziwy mistrz. Nie pamiętam nawet kto wtedy wygrał.
2018/19 - Kuba, Golden State
2019/20 - Matt, Oklahoma City
2020/21 - bez prawdziwego mistrza
Za wszystkim
GM Hornets
Za.
oczywiście za!
To ja jestem za 1 pomysłem, co do drugiego mam nadzieję, że nie będzie obowiązkowy.
Cześć. W związku z tym , że kończy się sezon, a propozycja Pucharu dla corocznego zwycięzcy zyskała prawie akceptację (100% GMów którzy odpowiedzieli było za, reszta nie zajęła stanowiska) to proponuję by ruszyć sprawę.
Ja mogę zająć się zakupem pucharu i organizacją tabliczek. Puchar o wys. 65 cm (zdjęcie na twitterze) , naprawdę godnie wyglądający plus tabliczki za poprzednie sezony: 18/19, 19/20, 20/21 i bieżący 21/22 plus wysyłka do aktualnego mistrza powinna zmieścić się w 300zł. Wychodzi po 10 zł na GM. Jeśli sprawa aktualna to możemy uruchomić zrzutę.
Proponuję aby była główna tabliczka z logiem naszej ligi oraz pojedyncze tabliczki cosezonowe, np. "sezon 18/19, logo klubu NBA i ksywa GM". Powinno się zmieścić minimum 9 tabliczek corocznych na podstawie pucharu.
Co roku poprzedni zwycięzca byłby zobowiązany przesłać nowemu puchar a tabliczkę mogę dosłać jemu ja, bo regularnie takie rzeczy zamawiam.
Co o tym sądzicie?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
GM Sacramento Kings
Super pomysł, jestem za.
Dawaj nr konta
@stanpaluch
#RipCity
Poproszę o przelew w kwocie 10 zł . Mój nr konta :87 1090 1069 0000 0000 0701 3392. Maciej Bogusz.
Zakładam, że do 25 marca wyrobimy się zebraniem kwoty?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
GM Sacramento Kings
Stan wpłat na Puchar (23.03. g.10.45).
Zapłacili: PTB, SAC, DAL, NOP, MIN, MIL, MIA, NYK, BKN, IND, WAS,
Czekamy na resztę...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
GM Sacramento Kings
Stan wpłat na Puchar (11.04. g.20).
Zapłacili: PTB, SAC, DAL, NOP, MIN, DEN,HOU, SAS,LAL, MIL, MIA, NYK, BKN, IND, WAS,CHI,CHA,TOR
Czekamy na resztę...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
GM Sacramento Kings
Poszło, przepraszam za opieszałość.
Poszło.
Stan wpłat na Puchar (12.04. g.15).
Zapłacili: PTB, SAC, DAL, NOP, MIN, DEN,HOU, SAS,LAL, MIL, MIA, NYK, BKN, IND, WAS,CHI,CHA,TOR , dziś doszło CLE i PHI.
Czekamy na : LAC, MEM, UTA, PHO, OKC, GSW, BOS,ATL, ORL i DET.
Panowie nie ma na co czekać ...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
GM Sacramento Kings