Forum ligi
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wątek zamknięty
Cavs oddają, a Grizzlies przyjmują:
Jordan Poole $6 457 500 $6 765 000 $7 072 500
Drew Eubanks $4 910 000
#30 2022
Grizzlies oddają, a Cavs przyjmują:
#13 2022
#17 2022
1st 2028 MEM
2nd 2025 LAL
2nd 2027 MEM
Russell Westbrook $46 662 000
Uzasadanienie:
Jordan Poole jest super, ale jeśli mogę otrzymać za niego 3 x 1st (no w praktyce powiedzmy 2,5) to to robię. Tracę zawodnika już teraz dokładającego sporo do fantasy, ale zastanawiam się czy nie jest blisko swojego sufitu (mogę się tu oczywiście bardzo pomylić). Dodatkowo mam ograniczoną wiarę w jakiś spektakularny wynik na rynku FA i czuję, że łatwiej mi będzie budować team z draftu. Dlatego też przejmuję spadający kontrakt Westbrooka - w najgorszym wypadku będzie to slotowiec, w najlepszym może uda się jeszcze go wyhandlować w dalszej części sezonu do kontendera.
Uzasadnienie:
Cóż mogę napisać. Zarząd zrobił co musiał, ku niezadowoleniu miejscowych kibiców. Koncepcja budowy pomnika Westbrooka pod FedExForum legła w gruzach. Doszło też do nieprzyjemnego incydentu. Najbardziej zagorzały fan Russa rozpoczął głodówkę, przywiązując się do drzewa. Jednak gdy otrzymał informację, że do zespołu dołączy Jordan Poole - szybko zamówił pizzę, świętując razem z resztą miasta.
A tak na serio. Pozbywam się Westbrooka tworząc młody trzon drużyny. Pozostaje z pickiem w pierwszej rundzie tego Draftu. Mam teraz także wolne środki na FA, które pomogą mi zabezpieczyć sloty.
Grizzlies GM
Potwierdzam
Strony: 1
Wątek zamknięty