Forum ligi
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Minnesota Timberwolves oddają do Boston Celtics:
- Jaylen Brown $20 191 861
- Cedi Osman $3 200 000
- 1rd 2024 Timberwolves
- 2rd 2024 Timberwolves
- Gorszy CLE/UTA 2rd 2024
Minnesota Timberwolves oddają do Oklahoma City Thunder:
- Landry Shamet $3 200 000
- 1rd 2025 Raptors
Boston Celtics oddają do Minnesota Timberwolves:
- Aaron Gordon $12 046 075
- Kelly Olynyk $6 000 000
- Mike Conley $4 000 000
- Saben Lee $2 300 000
Oklahoma City Thunder oddają do Minnesota Timberwolves:
- De'Anthony Melton $4 500 000
Sumy kontraktów:
Timberwolves $23 391 861 <=> $24 346 075 Boston Celtics
Timberwolves $3 200 000 <=> $4 500 000 Oklahoma City Thunder
Timberwolves zrzucają dwóch drutów: Thaddeus Young oraz Garrison Mathews z racji limitów ilości graczy w rosterze.
Uzasadnienie:
Zarząd Timberwolves wyraził chęć wywarcia presji na Indianie Pacers i Dallas Mavericks oraz włączeniu się w walkę o pierścień.
Timberwolves mają za dużo punktów i trójek, więc oddają Browna w ostatnim roku kontraktu na dobrej pensji wraz z prawami Birda.
Dodatkowo dokładają 3 picki i Osmana, pewnego slotowca w ostatnim roku kontraktu. W zamian otrzymują, to czego potrzebują (asysty i trochę zbiórek i peryferyjnych kategorii) + dead money w postaci Sabena Lee.
Dodatkowo Timberwolves oddają dobry 1st round pick z 2025 należący do Raptors + idealnego slotowca do tankowania, Landriego Shameta.
W zamian dostają Meltona, który pozwala włączyć się do walki oferując głównie steale oraz trochę asyst.
Jest to three-way deal, tylko z nazwy i służy do tego, żeby wszystkie transakcje były zaakceptowane lub żadne.
Wolves GM | @jakubigla
GM Bostonu potwierdza i wita z radością naszego zielonego Jaylena! Zaczęło się od kontuzji Roba i doszedłem do wniosku, że raczej nie mam już szans na podium, więc przynajmniej chcę mieć w składzie graczy których lubię, nie mam Tatuma to będę miał przynajmniej Browna. Sportowo na tym trochę tracę, ale Conley młodszy nie będzie, a Gordon raczej trochę spadnie w produkcji z biegiem sezonu. Picki oczywiście wykorzystam do dalszych wymian bo przecież ich nie zatrzymam
GM Celtics
Również potwierdzam. Ostatni ruch z Jordanem Goodwinem pozwolił mi wytransferować Meltona - w zamian za slotowca i w mojej ocenie szanse na całkiem niezły pick 1 rundy w przyszłości. Melton fajny chłopak, ale sądzę, że po tym sezonie będzie trzeba mu sporo zapłacić, a na to już niekoniecznie byłbym skory.
Potwierdzam.
Naniesione w bazie.
#naniesionewbazie
Strony: 1