Forum ligi
Nie jesteś zalogowany na forum.
Witam serdecznie,
W CBA mamy zapis dotyczący niewystawiania zawodników top 50 w składzie, który brzmi:
"W przypadku niewystawiania w składzie aktywnego zawodnika z rankingu przedsezonowego top 50 na Yahoo, GM będzie miał obowiązek oddać takiego gracza w wymianie do innej drużyny. Limit spotkań ustala się na 20% aktywnych meczów zawodnika. GM ma tydzień na uzgodnienie warunków wymiany z inną drużyną. W przypadku braku zaakceptowania oferty innej drużyny, jeden z komisarzy zbiera oferty z ligi i w drodze głosowania zostaje wybrana najkorzystniejsza oferta.
Przepis będzie stosowany od 10 spotkania w sezonie."
Powstaje wątpliwość, co z zawodnikiem top 50 wytransferowanym w trakcie sezonu - czy 20% aktywnych meczów dotyczy w tym przypadku całości sezonu czy też tej części u nowego GMa. Moja interpretacja w tym przypadku jest taka, że powinno dotyczyć 20% aktywnych meczów u nowego GMa. (czemu nowy GM ma być karany za działania poprzedniego?)
W związku z tym nowy zapis brzmiałby:
"W przypadku niewystawiania w składzie aktywnego zawodnika z rankingu przedsezonowego top 50 na Yahoo, GM będzie miał obowiązek oddać takiego gracza w wymianie do innej drużyny. Limit spotkań ustala się na 20% aktywnych meczów zawodnika (w przypadku gdy zawodnik był wymieniony w trakcie sezonu limit ten dotyczy czasu w nowej drużynie). GM ma tydzień na uzgodnienie warunków wymiany z inną drużyną. W przypadku braku zaakceptowania oferty innej drużyny, jeden z komisarzy zbiera oferty z ligi i w drodze głosowania zostaje wybrana najkorzystniejsza oferta.
Za
Grizzlies GM
Za
Za
twitter: @MarcinJBL
Za.
Jestem za
Elemello
Detroit Pistons GM
Za
GM Celtics
Czy ten przepis ma sens?
Pilnujemy tego i czy to ma rzeczywisty wpływ na końcową tabelę?
@stanpaluch
#RipCity
Dzień dobry wieczór. Jak pisałem Pawłowi zgłaszam się na ochotnika, na tzw. stróża top50. Poniżej krótkie wypociny bo imo, należy to doprecyzować. Zapraszam do głosowania, a przynajmniej do komentowania.
Obecnie mamy:
"W przypadku niewystawiania w składzie aktywnego zawodnika z rankingu przedsezonowego top 50 na Yahoo, GM będzie miał obowiązek oddać takiego gracza w wymianie do innej drużyny.
Limit spotkań ustala się na 20% aktywnych meczów zawodnika (w przypadku gdy zawodnik był wymieniony w trakcie sezonu limit ten dotyczy czasu w nowej drużynie).
GM ma tydzień na uzgodnienie warunków wymiany z inną drużyną.
W przypadku braku zaakceptowania oferty innej drużyny, jeden z komisarzy zbiera oferty z ligi i w drodze głosowania zostaje wybrana najkorzystniejsza oferta.
Moja propozycja:
"Ranking TOP50 ustala się w oparciu o YAHOO i remaining games (proj) i wskazuje on, którymi zawodnikami należy bezwzględnie grać.
Margines opuszczonych meczów to 20% rozegranych spotkań gracza w obecnym klubie (w przypadku gdy zawodnik był wymieniony w trakcie sezonu
limit ten dotyczy czasu w nowej drużynie).
GM ma tydzień na uzgodnienie warunków wymiany z inną drużyną. Po tym czasie zawodnik trafia na FA.
Jeśli sytuacja miała miejsce w okresie między TD a FA, GM jest zobligowany do wystawiania zawodnika do końca sezonu.
7 dni liczone jest od momentu, kiedy transakcja jest możliwa do przeprowadzenia.
Wymiana gracza w ostatnim roku umowy podczas FA możliwa tylko w ramach SNT.
Aktualizacja rankingu top50 odbywa się 1ego, każdego miesiąca, startując od listopada.
gm ATL
Przeciw. Kroczący ranking wywoła jeszcze większe zamieszanie kto jest w top 50, a kto nie. Jestem jedynie za sztywnym rankingiem na cały sezon, do uzgodnienia jaki to może być ranking.
Nie zgadzam się również z "GM ma tydzień na uzgodnienie warunków wymiany z inną drużyną. Po tym czasie zawodnik trafia na FA." Trade demand to trade demand, więc wymiana musi zostać przeprowadzona.
za
twitter: @MarcinJBL
Odniosę się do Pawła bo zakładam, że to są typowe i jedyne obiekcje.
Publikowany każdego miesiąca ranking jest sprawiedliwy. Po to projekcje, żeby nie komplikować na początku sezonu.
Jeśli chodzi o robotę z tym związaną - zgłosiłem się na ochotnika.
Trade demand to trade demand ale skoro GM ma prawo się nie zgodzić a potem ma być jakieś niepotrzebne dziwne głosowanie, proponuję to skrócić do minimum. 7 dni to dość czasu, żeby się dogadać.
Jestem za ale popieram obiekcje Pawła co do kroczącego rankingu. Proponuję zachowanie jednego rankingu na cały sezon lub ewentualnie uaktualnienie rankingu w połowie sezonu.
@stanpaluch
#RipCity
Za.
Moje "za" dotyczyło propozycji Pawła.
Odnośnie propozycji Miro, zastanawiam się jak to w praktyce mogłoby działać, jakby np w ostatnim miesiącu roku nagle jakiś Banton wpadł do top 50 remaining, a ja nie wystawiałem go w więcej niż 80% w sezonie? Tracę leszcza? Czy 80% liczylo by się tylko w tym miesiącu kiedy był w top 50? Either way, bardzo to komplikuje sprawę. Zostałbym przy liście ustalanej przed sezonem.
Ja podtrzymuje swoje 'Za' dla listy przedsezonowej.
Co do aktualizacji co miesiąc w trakcie sezonu mam ten sam problem co Borys - ta lista może być bardzo zmienna i różni gracze będą do niej wpadać i wypadać, co utrudni nawigacje rosterem.
Ew. to co wspomniał Stan - zrobić jedną aktualizacje w połowie sezonu (np. 1.01.xxxx) żeby odsiać tych co spadli z klifu + dodać nowo rozbłysłe gwiazdy.
Za
Przeciw zmiennemu rankingowi. Za duże zamieszanie. Gracze będą wpadać i wypadać z rankingu. Jakiś lepszy gracz dostanie kontuzji na tydzień i wypadnie z top50 na moment aktualizacji i później można go nie wystawiać miesiąc, mimo że jest przykładowo co roku top10? A jeśli zawodnik będzie tylko jeden miesiac w top50, to liczy się 20% z tego miesiąca, bo przecież nie z całego sezonu?
Grizzlies GM
Ja również preferowałbym stały ranking z jedną aktualizacją w połowie sezonu.
Jestem za zlikwidowaniem zapisu o top50
Za propozycją Pawła.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
GM Sacramento Kings
Paweł iz rajt
GM Celtics