Forum ligi
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Żeby uprościć wszystkim życie proponuje wrócić do rocznych umów two way podpisywanych w trakcie sezonu, a dwuletnich tylko z draftu
Wstępnie popieram ale chcę wysłuchać głosów innych GMów (szczególnie Wojtka i MarWata)
@stanpaluch
#RipCity
Szczerze mówiąc, nie rozumiem do teraz, czemu nie możemy w trakcie sezonu oferować zawodnikom dwuletnich TW.
jestem za
twitter: @MarcinJBL
Przeciw. Jestem za 2 letnimi TW.
@stanpaluch
#RipCity
A może powinniśmy być tutaj zgodni z NBA?
"A two-way contract can be for either one or two years, and can’t include a team or player option.
Although two-way contracts can be for up to two years, a player who has three years of NBA experience can’t sign such a deal, since he’d have four years of service after the first season. As such, two-way contracts for players with three years of experience are limited to one year."
A może powinniśmy być tutaj zgodni z NBA?
"A two-way contract can be for either one or two years, and can’t include a team or player option.
Although two-way contracts can be for up to two years, a player who has three years of NBA experience can’t sign such a deal, since he’d have four years of service after the first season. As such, two-way contracts for players with three years of experience are limited to one year."
Tylko tam się płaci za two-waye chyba i dlatego nie opłaca się dawać zawsze 2 lat. U nas każdy by dawał wtedy z automatu dwa i zniknęłyby roczne two waye.
Racja
ploedl napisał/a:A może powinniśmy być tutaj zgodni z NBA?
Tylko tam się płaci za two-waye chyba i dlatego nie opłaca się dawać zawsze 2 lat. U nas każdy by dawał wtedy z automatu dwa i zniknęłyby roczne two waye.
Uważam że gracze wybrania w 2rd powinni mieć jakąś "przewagę" na tymi zgarnietymi w FA, dlatego proponuję właśnie roczne two waye, ale jeżeli wola ludu jest taka żeby wszystkie były dwuletnie to też ok. Oby to 1+1 zniknęło bo się myli.
Jestem za dwuletnim TW.
Za dwuletnim TW
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
GM Sacramento Kings
Za 2-letnim TW
GM Celtics
za 2 letnim 2 way
GM Hornets
przeciw
za 2-letnim TW
gm ATL
Jestem za dwuletnim TW.
twitter: @MarcinJBL
Za dwuletnim TW
2 lata 2 way
Za 2 letnim TW
Elemello
Detroit Pistons GM
Przegłosowane i wprowadzone kontrakty TW dwuletnie (gracz, który rozegrał 3 sezony może podpisać jedynie kontrakt jednoroczny).
Strony: 1